Home » АНАЛИЗИ » Кои са фаворити за класиране на 1/8-финал на Мондиал 2018

Кои са фаворити за класиране на 1/8-финал на Мондиал 2018

През месец юни стартира Мондиал 2018, а битката за трофея ще е много оспорвана и има не един или два фаворита за спечелването на Световната купа. Нека разгледаме кои държави ще бъдат евентуалните 1/8-финалисти в турнира според предварителните очаквания на сайта за футболни прогнози BGPrognozi.INFO, както и какви срещи може да очакваме в първия кръг от директните елиминации на световното първенство в Русия.

От група “А” на Мондиал 2018 фаворити за продължаване напред са Уругвай и домакините Русия. Не трябва да се подценява отбора на Египет, който може да развали сметките на фаворитите. Евентуалните следващи съперници на държавите от група “А” са доста тежки, тъй като в група “B” на турнира са европейските сили Испания и Португалия. Така още на 1/8-финалите в едната част на схемата може да видим двубой като Испания – Уругвай или Португалия – Уругвай. Почти никой не поставя под съмнение класирането на Португалия и Испания в следващата фаза, тъй като те са в една група с отборите на Иран и Мароко.

В група “С” на Мондиал 2018 за сигурен 1/8-финалите се смята отбора на Франция, а негов подгласник се очаква да бъде тима на Дания. В тази група са и националните селекции на Перу и Австралия, но специалистите дават голямо предимство на французи и датчани. Един от завършилите на първите две места в тази група почти сигурно ще се изправи срещу Аржентина, тъй като това е водачът на група “D”. Малко вероятно е Аржентина да не продължи напред, но те могат да срещнат голяма съпротива в лицето на Хърватия. Евентуален 1/8-финал пък между Франция и Хърватия ще бъде много оспорван, след като “шахматистите” имат много силен отбор и всички се питат дали няма да поднесат някоя изненада на световното първенство.

В Група “E” на световното първенство 2018 е националния тим на Бразилия. Надали отборите на Швейцария, Коста Рика и Сърбия ще могат да спрат “селесао” за класиране на 1/8-финал. Очаква се Бразилия да спечели групата, а на 1/8-финал може да се изправи срещу Мексико или Швеция, които правят компания на световния шампион Германия в група “F”. Битката за втората позиция в групата на Бундестима ще бъде много жестока, но завършилият втори най-вероятно ще има тежък мач с Бразилия на 1/8-финалите.

Така стигаме и до последните две групи на Световното първенство, една от които е много оспорвана. Не става въпрос за Група “G”, в която са отборите на Англия, Белгия, Панама и Тунис. Тук се очаква без проблеми водещите европейски сили да се класират на 1/8-финалите. Какви съперници могат да имат те? От група “Н” дебне силният отбор на Полша, както и 1/4-финалиста от Мондиал 2014 – Колумбия. Англия и Белгия може лесно да продължат към 1/8-финалите, но там няма да имат леки мачове и ще трябва да играят много силно, ако искат да се класират на ¼-финалите на световното първенство.

1/8-финалите на Мондиал 2018 стартира на 30 юни като със сигурност ни очакват много оспорвани сблъсъци, в които е възможно да видим доста изненади и някой от фаворитите на турнира да потегли обратно към своята родина.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*